Ημερολόγιο

March 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

New Posts

Τι ειναι ο ΕσΠαιΡοΣ

 

Ο Ελληνικός Σύλλογος Παιχνιδιών Ρόλων και Στρατηγικής είναι ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο που δημιουργήθηκε το 2002 από ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τα παιχνίδια και τις στιγμές που αυτά προσφέρουν.


Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι να παρέχει σε όλους τους λάτρεις του είδους τον χώρο και τις συνθήκες για ατέλειωτες ώρες άνετου και ευχάριστου παιχνιδιού. Mα πάνω απ’ όλα είναι ένα στέκι, ένα κοινό σημείο συνάντησης, για όλους όσους αγαπούν την περιπέτεια μέσα από τη σφαίρα της φαντασίας.


Εντός του Συλλόγου μας οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν κόσμους, ιστορίες, τέχνη, ακόμη και δικά τους συστήματα, εφόσον δεν είμαστε προσκολλημένοι σε συγκεκριμένες εταιρείες ή τύπους παιχνιδιών, αλλά στο παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό, είτε είναι στρατηγικής, φαντασίας, ρόλων, επιτραπέζιο, συλλεκτικών καρτών ή μινιατούρων.


Πέρα από αυτό, επιθυμία μας είναι να διευρύνουμε συνεχώς την κοινότητά μας, για αυτό διοργανώνουμε εκδηλώσεις τουρνουά και διαγωνισμούς ενώ παράλληλα συμμετέχουμε σε οργανώσεις οι οποίες σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το χώρο.


Με τον τρόπο αυτό φέρνουμε κοντά όλους τους role players, αναγνώστες ιστοριών fantasy και επιστημονικής φαντασίας, pc gamers και θεατές ανάλογων ταινιών, καλλιεργώντας έτσι τα παιχνίδια σε βάθος και επεκτείνοντας τα συνεχώς για να καλύπτουν όλες μας τις ανάγκες.


Επιπλέον, σκοπός μας είναι η ενημέρωση των παικτών γύρω από τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και οι εξελίξεις αυτών όπως: νέα παιχνίδια, αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων από το χώρο το δικό μας, αλλά και από αυτόν του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και των παιχνιδιών του Η/Υ. Για τον λόγο αυτό διαθέτουμε βιβλιοθήκη η οποία περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών από τα κλασικά και αγαπημένα μας, μέχρι τις τελευταίες εκδόσεις. Η συλλογή μας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των παιχνιδιών με τα οποία ασχολούμαστε ενώ ταυτόχρονα ανανεώνεται συνεχώς, δίνοντας στα μέλη μας τη δυνατότητα να δοκιμάζουν νέα παιχνίδια.


Όμως, το έργο του συλλόγου μας δεν τελειώνει εδώ. Τα παιχνίδια ρόλων και στρατηγικής δεν έχουν όρια, είναι μια κοινωνική και δημιουργική δραστηριότητα με πολυδιάστατες επιλογές και δυνατότητες.


Μοναδικοί φραγμοί είναι αυτοί της δικιάς μας φαντασίας. Τους ίδιους φραγμούς έχει και ο Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ., του οποίου οι δραστηριότητες δεν μπαίνουν μέσα σε κάποιο πλαίσιο, αλλά συνεχώς επεκτείνονται και μεταλλάσσονται ανάλογα με τις δικές μας προσδοκίες.

Banners

Dresden Files